Alban Nimani

Drejtor

Alban Nimani është artist pamor, profesor i intermedias, kantautor dhe interpretues. Për më shumë se një dekadë ai ka punuar si profesor i Mediave të Reja në Universitetin publik Hasan Prishtina, ku ka qenë edhe Shef i Departamentit të Arteve të Aplikuara, si dhe në Universitetet private në Kosovë. Ai ka qenë gjithashtu i angazhuar si ligjërues në institucione të ndryshme të artit, duke përfshirë Institutin Herberger për Dizajn dhe Arte në Universitetin Shtetëror të Arizonës, në Tempe, Arizona.

Nimani ka një karrierë të mirënjohur muzikore si bashkëthemelues i grupit alternativ Asgje Sikur Dielli. ASD publikoi 4 albume muzikore dhe shumë video muzikore. Nimani eksperimentoi në zhanre të ndryshme muzikore, ndër të tjera realizoi performancën intermediale “E Bardhë”. Ai kombinon dizajnin, muzikën, baletin bashkëkohor dhe skulpturat e dritës për të krijuar një hapësirë ​​dhe përvojë multimediale. “E Bardhë” u shfaq në Galeritë dhe Institucionet e Artit në Kosovë, Shqipëri, Itali, Meksikë dhe Afrikën e Jugut.

Nimani është bashkëthemelues dhe drejtor i Qendrës Kulturore – Tulla në Tiranë, Shqipëri.

Tulla u themelua në vitin 2014 si një qendër e pavarur kulture e dedikuar për aktivitete edukative: art-menaxhim, kritikë sociale dhe arti, kuratori, seminare, tryeza të rrumbullakëta dhe ngjarje të tjera kulturore në të gjitha fushat e artit.

Nën drejtimin e Nimanit, Tulla ka organizuar mbi 200 shfaqje muzikore të akteve vendore dhe ndërkombëtare, mbi 40 ekspozita, seminare, biseda, festivale filmi dhe muzike, përfshirë Festivalin e Bashtovës.

Aktualisht, Nimani është i angazhuar në programin e TULLA-s për Masterclass profesionale arsimore joformale në muzikë, art bashkëkohor dhe bujqësi urbane.

Socials